تحولات لبنان و فلسطین

رئیس‌جمهور گفت: آمریکا و صهیونیست‌ها فکر می‌کردند تحریم‌ها دولت را ناتوان خواهد ساخت اما ناامید شدند و ناامید خواهند شد.

بودجه ۹۹ خیلی به نفت تکیه ندارد/ آمریکا از تحریم ناامید شده است

    به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح امروز(یکشنبه) که برای تقدیم لایحه بودجه ۹۹ به مجلس شورای اسلامی رفته است، اظهارکرد: همزمانی تقدیم لایحه بودجه با ایام شعف ملت ایران و نمایندگان ملت برای حضور در انتخابات یازدهمین دور مجلس شورای اسلامی را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم با حضور پرشور ملت ایران بهترین ها برای ملت انتخاب شوند.

    رئیس جمهور گفت: امیدوارم مجلس یازدهم همانند مجالس گذشته بتواند مسیر و راه خود را اجرا و عملیاتی کند.

    روحانی تأکید کرد: همه نمایندگان مجلس میراث‌دار بزرگانی همچون آیت‌الله مدرس، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و شهدا هستند.

    وی افزود: سال گذشته ما در سخت‌ترین شرایط تحریم بودیم. وعده دادیم دولت تمام توان خود را به کار خواهد گرفت و در کنار استواری ملت ایران و ارکان دیگر خواهد توانست بودجه را محقق سازد و تا امروز نیز اینگونه بوده است.

    رئیس‌جمهور تصریح کرد: ۹ ماه از سال ۹۸ گذشته، بودجه‌های جاری به موقع پرداخت شده و بودجه عمرانی تاکنون به میزان ۳۴ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است و طرح های مهم و مورد نظر دولت یا افتتاح شده و یا تا پایان سال افتتاح خواهد شد.

    وی اظهار داشت: این مهم در شرایطی محقق شد که آمریکا و صهیونیست‌ها فکر می‌کردند تحریم‌ها دولت را ناتوان خواهد ساخت اما ناامید شدند و ناامید خواهند شد.

    روحانی خاطرنشان کرد: ما بر مبنای خواست ملت ایران، در طول ۹ ماه گذشته در اقتصاد کلان قدم های بزرگی برداشته ایم.

    رئیس‌جمهور با بیان اینکه شرایط ما در سال آینده به گونه‌ای است که می‌توانیم این راه رو به جلو را ادامه دهیم، ادامه داد: در بخش صنعت پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم به گونه‌ای که صنایع بورسی ما در ماه‌های گذشته رشد ۳.۷ درصدی در تولید و ۱۴.۵ درصدی در ارزش و فروش داشته است؛ معنایش آن است که مسیر صحیحی در اقتصاد کشور آغاز شده است.

    وی تصریح کرد: در تمام بخش‌هایی که بنده در نطق سال گذشته خود در محضر شما نمایندگان قول دادم، دولت تلاش خواهد کرد شرایط نسبتاً مناسب با شرایط فشار و تحریم را داشته باشد.

    روحانی متذکر شد: آغاز امسال گرچه با رحمت بارش‌های آسمانی و نعمت همراه بود اما مشکلاتی را در ۲۱ استان به دلیل وقوع سیل شاهد بودیم و خوشبختانه آثار آن بارش‌ها را در این روزها مشاهده می‌کنیم.

    رئیس‌جمهور با بیان اینکه بنده روز گذشته آمار برداشت محصولات خوزستان را ملاحظه کردم که بسیار خوشحال‌کننده بود، گفت: در همه محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای داریم به گونه‌ای که تولید شلتوک ۹۰۰ هزار تن و تولید برنج سفید ۵۵۰هزار تن در خوزستان خواهد بود و همچنین محصولاتی چون ذرت هم نسبت به سال گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای داشته که این مسئله از برکت بارندگی و رحمت خداوند و همچنین اجرای طرح کانال‌کشی آب و زهکشی در خوزستان است.

    وی ادامه داد: ۳۰۰هزار هکتار برای خوزستان و ایلام طرح کانال‌کشی و زهکشی انجام شده است که در سایه این طرح عظیم و بزرگ، امروز شاهد هستیم که از نعمت آسمانی به خوبی استفاده می‌شود.

    روحانی یادآور شد: بنده چند ماه پیش در خوزستان، کنار مزارع مردم بودم و همه مردم خوشحال بودند که اجرای این طرح چه مقدار توانسته بر ارزش زمین‌های آنان بیفزاید و این طرح کشاورزی را در خوزستان و ایلام ادامه خواهیم داد و در مناطق گرمسیری دیگر هم قدم‌های بسیار بزرگی برداشته شده است.

    رئیس‌جمهور بیان کرد: سدهای فراوانی در طول ماه‌های گذشته افتتاح شده و در دولت یازدهم و دوازدهم مجموعاً تاکنون ۳۵ سد افتتاح شده است که این مسئله به معنای آن است که حرکت درستی در اقتصاد کشور در حال طی شدن است.

    وی افزود: در دولت یازدهم و دوازدهم ۲۵ تصفیه‌خانه آب و ۶۲ تصفیه‌خانه فاضلاب افتتاح شده که به معنای آن است که در زمینه کشاورزی، آب و برق، حرکت ما مثبت و درست بوده است.

    روحانی تأکید کرد: دشمنان ما به دنبال شکست اقتصاد ایران بودند اما در این هدف خود ناموفق بودند و ملت استوار، بزرگ و فهیم ما توانسته است در این شرایط سخت، کشور را به پیش ببرد.

    رئیس‌جمهور ادامه داد: در ماه های اخیر به هر استانی که رفتم ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان طرح افتتاح شد و معادل همین مبلغ نیز طرح‌های جدید کلنگ‌زنی شد، این بدان معناست که همه استان‌ها در زمینه رشد اقتصادی، دارای رشد و پیشرفت هستند.

    وی ادامه داد: در سال آینده ۳۳ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در زمینه آب و برق افتتاح خواهد شد، روند اقتصاد ما در کلان و بخش‌های مختلف مثبت بوده است، در سال گذشته ایران برای اولین بار در تولید گاز از قطر پیشی گرفت در حالی که در سال ۹۲ قطر دو برابر ما گاز تولید می‌کرد.

    روحانی ادامه داد: در سال گذشته میادین نفتی در غرب رود کارون حدود ۷۰ هزار بشکه نفت تولید می‌کرده است که امروز به ۳۳۵ هزار بشکه رسیده است. یعنی تولید ما ۷ برابر شده است.

    وی با تاکید بر اینکه اقتصاد ما در بخش‌های مختلف رشد داشته است گفت: در زمینه ارتباطات حرکت ما مثبت بوده و در زمینه تولید نیز کمبود ساخت مسکن با طرح های وزارت راه جبران خواهد شد.

    رئیس‌جمهور اظهار داشت: یکی دو هفته گذشته، اجرا و ساخت ۱۸۰ هزار واحد تولیدی آغاز شده است و وزارت راه و شهرسازی تا پایان دولت دوازدهم ساخت ۴۰۰ هزار واحد ساختمانی را عملیاتی خواهد کرد.

    روحانی گفت: طی سال گذشته ۱۰۷ هزار واحد مسکونی در بخش‌های زلزله زده ترمیم و یا ساخته شده و ۱۴۷ هزار واحد مسکونی نیز در بخش‌های سیل‌زده ساخت و یا ترمیم شده است.

    وی تصریح کرد: برعکس آنچه آمریکا فکر می‌کرد، اقتصاد ایران با فشار تحریم دچار مشکل نشد. ما بحمدالله مسیر درستی را طراحی کردیم و پیش رفتیم.

    رئیس جمهور ادامه داد: در بودجه سال ۹۹ چند موضوع حائز اهمیت است؛ بودجه ما در سال آینده مثل سال جاری، بودجه ایستادگی و مقاومت در برابر تحریم هاست. این بودجه اعلام می کند علیرغم تحریم ها، ما کشور را اداره می کنیم.

    وی ادامه داد: بودجه سال ۹۹ خیلی بر نفت تکیه ندارد. درآمدی که برای فروش نفت خام و گاز در نظر گرفته شده با بودجه عمرانی به هم نزدیک است. ۷۰ هزار میلیارد تومان برای سال آینده بودجه عمرانی در نظر گرفته شده است.

    روحانی اظهار داشت: بودجه عمرانی کشور از ۱۱ هزار میلیارد تومان در سال ۹۱ به ۷۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ یعنی حدود شش برابر افزایش یافته است.

    رئیس‌جمهور اظهار داشت: همه طرح‌های مهم عمرانی کشور در سال آینده اجرایی و عملیاتی خواهد شد، طرح‌هایی که برای غرب کشور و مناطق گرمسیر در نظر داشتیم اجرا می‌شود. بخش اعظم این طرح‌ها انجام شده و بخش باقی مانده تا پایان دولت دوازدهم اجرایی خواهد شد.

    وی با اشاره به خودکفایی ایران در تولید انرژی غذایی آغاز شده است، گفت: در ابتدای دولت یازدهم این خودکفایی ۵۷ درصد بود و امروز به بالای ۷۴ درصد رسیده است و تا پایان سال آینده به بیش از ۸۲ درصد خواهد رسید که به معنای تحول بزرگ در بخش کشاورزی و خودکفایی در تولید محصولات است.

    روحانی در خصوص طرح‌های سامانه‌های نوین آبیاری گفت: در آغاز دولت یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی تحت سامانه‌های نوین آبیاری بود که امروز به دو میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار افزایش یافته و تا پایان سال آینده دو برابر می‌شود؛ این بدان معناست که مسیر ما درست است.

    رئیس‌جمهور در مورد پیشرفت‌های صنعت ریلی نیز گفت: ریل، مسیر حمل و نقل اساسی در کشور است، در ابتدای دولت یازدهم کل ریل کشور ۱۰ هزار کیلومتر بود که امروز به ۱۱ هزار و ۳۰۰ کیلومتر افزایش یافته و با احتساب خط دوم و سوم حدود ۱۴ هزار کیلومتر است. در طول سال گذشته و امسال ۵ استان به ریل سراسری وصل شده اند، برای سال آینده نیز راه آهن یزد –اقلید، رشت- بندر انزلی و چابهار- زاهدان اجرایی خواهد شد.

    وی در خصوص خودکفایی در تولید انرژی گفت: در زمینه انرژی به خودکفایی رسیدیم، حتی در فصل زمستان گاز را به کشورهای مختلف صادر می‌کنیم، قبلا زمستان صادرات گاز ما قطع می‌شد اما امروز در فصل زمستان صادرات گاز ما ادامه دارد.

    رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ما امروز در نفت، گاز و بنزین صادرات داریم، گفت: تولید بنزین ما در روز در پایان امسال به ۱۱۰ میلیون لیتر می‌رسد درحالی‌که در آغاز دولت یازدهم، تولید بنزین ما در روز ۵۲ میلیون لیتر بود و با طرحی که درباره بنزین اجرا شده است، امیدواریم که خودکفایی بنزین ما تا سال‌های آینده ادامه پیدا کند.

    روحانی بیان کرد: همچنین در زمینه مسئله زیست‌ محیطی هم دولت قدم‌های مهمی را برداشته است و این روند را در سال آینده هم ادامه می‌دهیم.

    وی تصریح کرد: به غیر از مسأله دریاچه ارومیه که شرایطش بسیار امیدوارکننده و همچنین مسائل تالاب‌ها که شرایطشان بهتر از سال‌های گذشته است، ما در زمینه بنزین و گازوئیل، بزرگترین طرح‌ها را در حوزه زیست‌محیطی اجرا کرده‌ایم.

    رئیس‌جمهور افزود: ۷۵ درصد بنزینی که ما امروز عرضه می‌کنیم، یورو ۴ و یورو ۵ است به این معنا که ۷۵ میلیون لیتر در روز، یورو ۴ و یورو ۵ و ۴۵ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۴ و یورو ۵ عرضه می‌شود. بر این اساس دولت در زمینه محیط‌زیست قدم‌های بسیار خوبی برداشته است و ما این طرح را ادامه می‌دهیم.

    روحانی گفت: بنده به رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید کردم که برای برخی از طرح‌های زیست‌محیطی بخصوص قسمت‌های شمالی کشور که بحث پسماندها مطرح است و مشکلات بزرگی را برای مردم ایجاد کرده است، بودجه خاصی پیش‌بینی شود تا این مشکلات را حل کنیم و مردم بتوانند در سلامت بیشتری زندگی کنند.

    وی با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت هم مثل گذشته در سال آینده ادامه خواهد یافت، اظهار داشت: از افتخارات بزرگ دولت، طرح تحول سلامت است و تا پایان دولت دوازدهم هم در کنار این طرح خواهیم بود.

    رئیس‌جمهور یادآور شد: در آغاز دولت یازدهم، کل تخت‌های بیمارستانی ۹۶هزار تخت بود اما امروز به ۱۲۳هزار تخت در سراسر کشور رسیده و تا پایان امسال ۸۰۰۰ تخت بیمارستانی دیگر هم اضافه می‌شود و تا پایان سال ۹۹ هم ۱۳۷هزار تخت بیمارستانی خواهیم داشت.

    روحانی بیان کرد: از لحاظ مردم که ۳۷ درصد هزینه‌ها به گردن آنان بود، امروز به جای ۳۷ درصد، این رقم در شهرها به ۱۰ درصد و در روستاها به ۵ درصد کاهش یافته و این خدمت بزرگی است که طرح تحول سلامت برای رفاه مردم انجام می‌دهد و ما این طرح را ادامه می‌دهیم.

    وی با بیان اینکه در سال ۹۸ یک مسئله اساسی برای ما بهبود قدرت خرید مردم و شرایط زندگی آنان بود، اظهار داشت: این مسئله در بودجه ۹۹ هم مورد توجه ماست چرا که ما می‌دانیم در شرایط فشار و تحریم، مردم در سختی هستند و قدرت خرید آنان کاهش یافته است. صادرات، واردات و جابجایی ارز ما در دنیا با مشکلات زیادی توأم است و صادرات نفت ما هم مشکلاتی دارد اما تلاش ما این است که سختی معیشت مردم را کاهش دهیم.

    رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ما در سال جاری ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای تهیه کالاهای اساسی اختصاص داده‌ایم، گفت: در بودجه ۹۹ هم مجدداً ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای تأمین کالاهای اساسی در نظر گرفته‌ایم درحالی‌که طرح‌های مختلفی در ذهن ما و همچنین نمایندگان مجلس بود اما به دنبال آن بودیم که رفاه مردم بهبود یابد و مشکلات معیشتی آنان کم شود.

    روحانی تأکید کرد: البته همه می‌دانید که ارز چند نرخی، کار بسیار سختی است چراکه باید از سوءاستفاده و فساد جلوگیری کرد اما در عین حال، دولت این مسئله را تحمل می‌کند تا مردم در فشار نباشند و بر این اساس سال آینده هم تأمین کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهد بود.  

    وی ادامه داد: همچنین کالاهای غیراساسی هم با ارز نیمایی خواهد بود و ما در این بودجه، ارز نیمایی را ۸۵۰۰ تومان مد نظر قرار دادیم بنابراین تلاش ما این است که معیشت مردم در سختی نباشد.

    رئیس‌جمهور تصریح کرد: همچنین ما تلاش کردیم حقوق و مستمری افرادی که در جامعه ما آسیب‌پذیرتر هستند، به مقداری که در توان دولت است، افزایش یابد و شما می‌دانید که در هفته‌های گذشته ما بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای کمک به معلولان اختصاص دادیم.

    وی اظهار داشت: ما تلاش می‌کنیم که مردم ما در فشار کمتری قرار بگیرند و این روند در سال ۹۹ ادامه خواهد داشت و اجرا خواهد شد. از لحاظ کمک به بیش از هفت دهک جامعه، دولت کار بسیار خوبی را آغاز کرده که قشر متوسط و ضعیف را شامل می‌شود و این حرکت باز هم ادامه خواهد داشت.

    روحانی ادامه داد: در اینجا لازم می‌دانم خدمت نمایندگان مجلس اعلام کنم مبنای بودجه ما همچنان مبنای فشار حداکثری و ادامه تحریم آمریکا است. این بدان معنی نیست که دولت قدم‌های دیگری را برندارد؛ اما در عین حال مبنای ما بر این است و بر این مبنا، بودجه ۹۹ را  طراحی و اجرا کردیم.

    وی گفت: من به عنوان خبری خوشحال کننده به نمایندگان مجلس و ملت ایران می‌گویم که روابط اقتصادی ما با کشورهای همسایه وچند کشور غیر همسایه در ماه‌های اخیر روند بهتری را طی می‌کند و امیدواریم سال آینده شرایط بهتری داشته باشیم.

    رئیس قوه مجریه افزود: با ورود موقت ما به اتحادیه اوراسیا صادرات ما بیشتر خواهد شد. کالاهای ما با ارقام بهتر، تعرفه صفر یا کمتر به این اتحادیه صادر می‌شود که به صادرات ما رونق می‌بخشد. همین طرح را به صورتی با ترکیه اجرا می‌کنیم و با آذربایجان و چند کشور دیگر به زودی اجرا خواهیم کرد.

    روحانی تصریح کرد: آنچه در سرمایه‌گذاری برای ما مهم بوده است، از پنج میلیارد دلار سرمایه‌گذاری روسیه در ایران که دو میلیارد و خورده‌ای قبلا نهایی و اجرایی شده است، مابقی در سال آینده میلادی (۲۰۲۰) محقق و اجرایی خواهد شد.

    وی اضافه کرد: ما امیدواریم پنج میلیارد دلار سرمایه در سال آتی چه طرح‌هایی که قبلا نهایی شده و چه طرح‌هایی که سال آینده نهایی می‌شود وارد کشور شود. البته مشابه این موضوع را با کشورهای دیگر نیز داریم. بنابراین شرایط اقتصادی ما شرایطی است که اقتصاد ما بهتر خواهد بود و تلاش می‌کنیم به مردم کمک کنیم تا زیر فشار بیشتر نباشند.

    رئیس جمهور تاکید کرد: هرآنچه ما به دست آوردیم در سایه حمایت و هدایت رهبری انقلاب، مجلس و حضور مستمر مردم در بخش‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی بوده است و این روند در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.